1

tala fou

O le a le eseesega i le va o le faʻafefe o le sosolo ma le faʻafefe o galu?O le fea e sili?

Ua atiaʻe e le sosaiete i aso nei ni tekinolosi fou i aso uma, ma o nei agaʻigaʻi i luma e mafai ona iloa lelei i le gaosiga o laupapa matagaluega (PCBs).O le vaega o le mamanu o se PCB e aofia ai le tele o laasaga, ma i totonu o nei laasaga e tele, solder e faia se sao taua i le fuafuaina o le tulaga lelei o le laupapa fuafuaina.Fa'amauina e fa'amausaliina o lo'o tumau pea le ta'amilosaga i luga o le laupapa, ma ana le seanoa le atina'eina o tekonolosi fa'apipi'i, o le a le malosi laupapa fa'asalalau lolomi e pei o aso nei.I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o ituaiga o solder techniques faʻaaogaina i pisinisi eseese.O auala sili ona popole e lua soldering i le fanua o le PCB mamanu ma le gaosiga o galu soldering ma reflow soldering.E tele eseesega i le va o nei metotia faʻapipiʻi e lua.Mafaufau pe o a na eseesega?

O le a le eseesega i le va o le faʻafefe o le sosolo ma le faʻafefe o galu?

O le fa'amauina o galu ma le fa'afefeteina o so'o e lua auala fa'apipi'i eseese.O le eseesega autu e pei ona taua i lalo:

fa'amauina galu toe fa'afefe so'o
I le soldering galu, o vaega e soldered faatasi ai ma le fesoasoani o galu, lea e faia e solder liusuavai. Reflow soldering o le faʻapipiʻiina lea o vaega faʻatasi ma le fesoasoani o le toe faʻaleleia, lea e faia e le ea vevela.
Fa'atusatusa i le toe fa'afo'iina o so'o, e sili atu ona lavelave le fa'aogaina o tekonolosi fa'afefe. Reflow solder o se auala faigofie.
O le fa'aogaina o le solder e mana'omia ai le mata'ituina lelei o mataupu e pei o le vevela o le laupapa ma le umi na i ai i totonu o le solder.Afai e le tausia lelei le siosiomaga soldering galu, e mafai ona taitai atu i mamanu laupapa sese. E le manaʻomia se siosiomaga faʻatonutonu faʻapitoa, ma faʻatagaina tele fetuutuunai pe a mamanuina poʻo le gaosiga o laupapa faʻasalalau lolomi.
O le galu solder metotia e itiiti se taimi e solder se PCB ma e taugofie foi pe a faatusatusa i isi auala. O lenei metotia faʻapipiʻi e telegese ma sili atu le taugata nai lo le faʻafefe o galu.
E tatau ona e mafaufau i mea eseese e aofia ai foliga o le papa, lapoa, faʻatulagaina, faʻafefe o le vevela ma le mea e faʻapipiʻi lelei ai. I le toe fa'afefeina o so'o, mea e pei o le fa'atonuga o le laupapa, foliga o le papa, lapo'a ma le paolo e le tau mana'omia.
O lenei metotia e masani ona faʻaaogaina i le tulaga o le gaosiga maualuga, ma e fesoasoani i le gaosia o se numera tele o laupapa faʻasalalau lolomi i se taimi puupuu. E le pei o le faʻafefe o le galu, o le faʻafefeteina o le soli e talafeagai mo le gaosiga o vaega laiti.
Afai e soldered vaega i totonu-pu, soldering galu o le auala sili ona talafeagai o filifiliga. Toe fa'afefeteina e fetaui lelei mo le fa'apipi'iina o masini fa'apipi'i i luga o laupapa fa'asalalau lolomi.

O le fea e sili atu mo le faʻapipiʻiina o galu ma le faʻafefeteina o le solder?

O ituaiga taʻitasi taʻitasi e iai ona lava lelei ma mea le lelei, ma o le filifilia o le auala saʻo e faʻalagolago i le mamanu o le laupapa faʻasalalau lolomi ma manaʻoga ua faʻamaonia e le kamupani.Afai ei ai ni au fesili e uiga i lenei mea, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi matou mo talanoaga.


Taimi meli: Me-09-2023