1

tala fou

Folasaga ile SMT patch process

SMD folasaga

SMT patch e faasino i le faapuupuuga o se faasologa o faagasologa faagasologa faagasologa i luga o le faavae o le PCB.PCB (Printed Circuit Board) o se laupapa fa'asalalau lolomi.

SMT ole Laupapa Mauga Tekonolosi (Surface Mount Technology) (fa'apu'upu'u mo Fa'agata Fa'atekonolosi), o le tekonolosi sili ona lauiloa ma le fa'agasologa i totonu o pisinisi fa'apotopotoga fa'aeletonika.
Fa'atekonolosi fa'atekonolosi fa'apotopotoga fa'apitoa (Surface Mount Technology, SMT), e ta'ua o luga o le mauga po'o luga o le tekonolosi fa'apipi'i.O se ituaiga o mea e le pine poʻo pupuʻu taʻitaʻi luga mauga vaega (SMC/SMD mo pupuu, Saina e taʻua vaega chip) faʻapipiʻiina i luga o le laumei lolomi laupapa (Printed Circuit Board, PCB) poʻo luga o isi substrates, e ala i le Circuit assembly ma fesoʻotaʻiga tekonolosi e faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻiina e auala e pei o le toe faʻaleleia o le solder poʻo le faʻapipiʻiina.

I lalo o tulaga masani, o oloa faaeletonika tatou te faaaogaina ua mamanuina e PCB faaopoopo capacitors eseese, tetee ma isi vaega faaeletonika e tusa ai ma le mamanu matagaluega fuafuaina, o lea e manaomia ai ituaiga uma o masini eletise eseese SMT masini gaosi tekinolosi e faagaoioia, O lana galuega o le leak solder paste po'o fa'apipi'i kelu i luga o pads o le PCB e saunia ai mo le solder o vaega.O meafaigaluega o loʻo faʻaaogaina o se masini lomitusi mata (screen printing machine), lea o loʻo tu i luma ole laina ole SMT.

Fa'agasologa autu ole SMT

1. Lomitusi (lomitusi siliki): O lana galuega o le lolomi solder paste poʻo faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o pad o le PCB e saunia ai mo le solderina o vaega.O meafaigaluega o loʻo faʻaaogaina o se masini lomitusi mata (screen printing machine), lea o loʻo tu i luma ole laina ole SMT.

2. Kelu tu'uina atu: O le tu'uina lea o le kelu i luga o le tulaga mautu o le laupapa PCB, ma o lana galuega autu o le fa'apipi'iina lea o vaega i le laupapa PCB.O meafaigaluega e faʻaaogaina o se kelu faʻapipiʻi, lea o loʻo tu i le pito i luma o le SMT gaosiga laina poʻo tua atu o meafaigaluega suʻega.

3. Faʻamauina: O lana galuega o le faʻapipiʻi saʻo o vaega faʻapipiʻi luga i le tulaga tumau o le PCB.O meafaigaluega e faʻaaogaina o se masini faʻapipiʻi, lea o loʻo i tua o le masini lomitusi mata i le laina gaosiga SMT.

4. Fa'amālōlōina: O lana galuega o le fa'afefeteina o le fa'apipi'i fa'apipi'i, ina ia fa'apipi'i fa'atasi le vaega o le mauga ma le laupapa PCB.O meafaigaluega o loʻo faʻaaogaina o se ogaumu faʻamalolo, lea o loʻo i tua o le masini faʻapipiʻi i le laina gaosiga SMT.

5. Reflow soldering: O lana galuega o le fa'afefeteina o le pa'u solder, ina ia fa'apipi'i fa'atasi le vaega o le mauga ma le laupapa PCB.O meafaigaluega e faʻaaogaina o se umu faʻafefe / galu faʻafefe, o loʻo i tua o le masini faʻapipiʻi i le laina gaosiga SMT.

6. Fa'amamāina: O lana galuega o le aveese lea o toega uelo e afaina ai le tino o le tagata e pei o le flux i luga o le laupapa PCB fa'apipi'i.O mea faigaluega o lo'o fa'aaogaina o se masini tamea, ma o le nofoaga e le mafai ona fa'amautu, i luga o le initaneti pe tuusao.

7. Asiasiga: O lana galuega o le asiasia lea o le lelei o le uelo ma le lelei o le faʻapotopotoga o le laupapa PCB faʻapipiʻi.O meafaigaluega e faʻaaogaina e aofia ai tioata faʻalautele, microscope, suʻega i luga ole laiga (ICT), suʻega suʻesuʻe lele, suʻesuʻega faʻapitoa (AOI), suʻesuʻega X-RAY, suʻega galue, ma isi. E mafai ona faʻatulagaina le nofoaga i se nofoaga talafeagai i luga ole laina gaosiga e tusa ai ma manaʻoga o suʻesuʻega.

O le faagasologa SMT e mafai ona faʻaleleia atili le gaosiga lelei ma le saʻo o laupapa faʻasalalau lolomi, ma iloa moni le masini ma le tele o gaosiga o PCBA.

Filifilia o meafaigaluega gaosiga e fetaui ma oe e masani ona maua faalua le taunuuga i le afa o le taumafaiga.Chengyuan Industrial Automation e tuʻuina atu le fesoasoani ma le tautua mo le SMT ma le PCBA, ma faʻatulagaina le fuafuaga sili ona talafeagai mo oe.


Taimi meli: Mati-08-2023