1

tala fou

Tala'aga o le sosologa galu

Galu soldering gaosi Chengyuan o le a faailoa atu ia te oe o galu soldering sa i ai mo le tele o tausaga, ma o le auala autu o soldering vaega, ua faia se sao taua i le tuputupu ae o PCB faaaogaina.

O loʻo i ai se faʻamalosi tele ina ia faʻaititia le eletise ma sili atu ona aoga, ma o le PCB (le fatu o nei masini) e mafai ai.O lenei faiga ua fa'atupuina ai fo'i faiga fou fa'apipi'i e fai ma sui i le fa'amauina o galu.

Aʻo leʻi faʻapipiʻiina galu: PCB Assembly History

Soldering e pei o le faʻagasologa o le tuʻufaʻatasia o vaega uʻamea e manatu na aliaʻe i se taimi e leʻi umi talu ona maua le apa, lea o loʻo avea pea ma elemene iloga i soʻo i aso nei.I le isi itu, o le PCB muamua na aliali mai i le 20th seneturi.O le tusitala Siamani o Albert Hansen na sau ma le manatu o se vaalele multilayer;e aofia ai fa'alava fa'amama ma fa'aulu pepa.Na ia faʻamatalaina foi le faʻaogaina o pu i masini, o le auala lava lea e tasi o loʻo faʻaaogaina i aso nei mo le faʻapipiʻiina o vaega o le pu.

I le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, o le atinaʻeina o mea eletise ma mea faʻaeletoroni na amata aʻo taumafai malo e faʻaleleia fesoʻotaʻiga ma le saʻo poʻo le saʻo.O le tagata suʻesuʻe o le PCB faʻaonaponei, o Paul Eisler, na atiina ae se faiga i le 1936 mo le faʻapipiʻiina o pepa apamemea i se mea faʻapipiʻi tioata.Mulimuli ane na ia faataitaia le auala e tuufaatasia ai le leitio i lana masini.E ui lava na faʻaogaina e ana laupapa uaea e faʻafesoʻotaʻi ai vaega, o se faʻagasologa lemu, e leʻi manaʻomia le tele o le gaosiga o PCB i lena taimi.

Galue uelo i le Laveai

I le 1947, o le transistor na faia e William Shockley, John Bardeen, ma Walter Brattain i Bell Laboratories i Murray Hill, New Jersey.O lenei mea na mafua ai le faʻaitiitia o le tele o mea faʻaeletoroni, ma o atinaʻe mulimuli ane i le etching ma le lamination na faʻapipiʻiina ai le auala mo le gaosiga-grade metotia faʻamau.
Talu ai o mea fa'aeletoroni o lo'o i totonu o pu, e sili atu ona faigofie le tu'uina atu o solder i le laupapa atoa i le taimi e tasi, nai lo le fa'apipi'iina ta'ito'atasi i se u'amea solder.O le mea lea, o le faʻafefe o galu na fanau mai e ala i le faʻaogaina o le laupapa atoa i luga o "galu" o solder.

I aso nei, o le faʻafefe o galu o loʻo faia e se masini faʻapipiʻi galu.O le faagasologa e aofia ai laasaga nei:

1. Liusuavai - O le solder e faʻavevela i le 200 ° C ina ia faigofie ona tafe.

2. Fa'amama - Fa'amama le vaega ina ia mautinoa e leai ni fa'alavelave e taofia ai le solder mai le pipii.

3. Tulaga - Tuu lelei le PCB ina ia mautinoa e oʻo atu le solder i vaega uma o le laupapa.

4. Faʻaoga - Faʻapipiʻi le solder i luga o le laupapa ma faʻatagaina e tafe i vaega uma.

Le Lumana'i o Galue Soldering

O le fa'amauina o galu sa masani ona fa'aogaina le fa'aogaina.E mafua ona o lona saoasaoa e sili atu nai lo le faʻapipiʻiina o tusi, ma iloa ai le faʻaogaina o le PCB faʻapotopotoga.O le faagasologa e sili ona lelei i le sosolo vave, vaelua lelei vaega i totonu o le pu.A o le manaʻoga mo PCB laiti e taʻitaʻia ai le faʻaogaina o laupapa multilayer ma masini faʻapipiʻi luga (SMDs), e manaʻomia le atinaʻeina o auala faʻapipiʻi saʻo.

Ole mea lea e ta'ita'i atu ai ile faiga fa'amauina fa'apitoa lea e soldered ta'ito'atasi so'otaga, e pei o so'o lima.O le alualu i luma i robotics e sili atu le vave ma sili atu ona saʻo nai lo le uelo lima lima ua mafai ai ona faʻaogaina le auala.

O le fa'amauina o galu o lo'o tumau pea se faiga fa'atino lelei ona o lona saoasaoa ma le fetuutuuna'i i mana'oga fou o le PCB e mana'omia le fa'aogaina o le SMD.Ua alia'e mai le solderga fa'afilifiliga, lea e fa'aogaina ai le fe'avea'i, lea e mafai ai ona fa'atonu le fa'aogaina o le solder ma fa'atonu na'o vaega ua filifilia.O lo'o fa'aogaina pea vaega e ala i-pu, ma o le fa'afefe o galu e mautinoa lava o le auala sili ona vave mo le fa'avaveina o le tele o vaega, ma atonu o le auala sili lea, e fa'atatau i lau mamanu.

E ui lava o le faʻaaogaina o isi auala faʻapipiʻi, e pei o le filifili filifilia, o loʻo faʻatupulaia pea, o loʻo i ai pea le lelei o le faʻafefe o galu e avea ai ma se filifiliga talafeagai mo le faʻapotopotoga PCB.


Taimi meli: Apr-04-2023